Is zeewier de nieuwe slankmaker?

Zeewier is nieuwe slankmaker
Foto Pixabay

Een Nieuw-Zeelandse studente heeft van haar overheid een grote som geld gekregen voor onderzoek naar de ultieme dieetpil. Zeewier zou het geheime ingrediënt zijn voor de bestrijding van obesitas.

Jessica Pahl is de studente uit Queensland die het onderzoek gaat voeren. Zeewier wordt vooral in de Japanse keuken gebruikt. Maar ook bij ons is het terechtgekomen in de vorm van sushi en de hippe poke bowls. Volgens Jessica kan de groene alg wel eens de sleutel tot succes zijn in haar onderzoek naar de perfecte dieetpil.

Ze kreeg van de overheid een subsidie van 45.000 Nieuw-Zeelandse dollar (ongeveer 28.600 euro) omdat haar studie zo veelbelovend is. De onderzoekster moet nu in drie fasen verschillende soorten zeewier testen op albinoratten. Daarna gaat ze pas kunnen experimenteren op mensen.

Andere onderzoeken

Ook de bekende Britse kok Jamie Oliver bestempelde zeewier eerder als een superfood dat mogelijk als afslankmiddel kan gebruikt worden. Hij verloor er blijkbaar zelf enkele kilo’s door.

Een ander wetenschappelijk onderzoek van de Newcastle University wees uit dat het alginaat dat in het groene goedje zit je lichaam minder vet doet opnemen. En blijkbaar is zeewier ook laag in calorieën en zit het boordevol vezels. Hierdoor kan je je spijsvertering vertragen en heb je minder snel honger.