Ga muggenbeten te lijf met deze tips

Mug
Foto Pixabay

Niets is vervelender dan een zoemende mug rond je oren wanneer je net probeert te slapen. Als je de jeuk van hun beten wil verminderen, haal dan citroen in huis en begin vooral niet te krabben.

Soms doe je er werkelijk alles aan om muggen weg te houden, maar steken ze je toch. Muggen zijn immers echte doorzetters. Ben jij ook zo vaak het slachtoffer van die gemene beestjes? Dan hebben wij enkele tips voor je klaar.

Speekselresten wegwerken

Het eerste wat je moet doen wanneer je een muggenbeet ontdekt, is de laatste speekselresten van de mug wegwassen. Dat doe je met water en zeep of met ontsmettingsalcohol. Zo zal de jeuk al enigszins verminderen.

Jeuk verminderen

Om het jeukende gevoel verder te onderdrukken, kan je de huid wat kalmeren met ijs. Andere middeltjes zijn citroen-of limoensap. Citroenzuur zorgt ervoor dat de jeuk verzacht. Ook honing of aloë vera hebben een kalmerend effect.

Als de jeuk echt niet meer te houden is, dan kan je met je nagel druk uitoefenen op de huid net rond de muggenbeet. Dat zorgt ervoor dat het irritante gevoel vermindert zonder dat je de muggenbeet zelf openkrabt.

Niet krabben

Krabben is bovendien uit den boze! Het verergert de jeuk en kan lelijke wondjes tot zelfs littekens veroorzaken.