Chloë Moretz is woedend op reclamemakers

Chloë Grace Moretz
AFP / C. Triballeau

Chloë Grace Moretz is niet te spreken over de marketingcampagne voor de nieuwe animatiefilm ‘Red Shoes & the 7 Dwarfs’, waaraan ze haar stem leende. Vooral de filmposter is een doorn in het oog van de Amerikaanse actrice.

Op Twitter spuwt ze haar gal over de filmposter. Op die bewuste affiche staan twee vrouwen – één lang en dun en de andere klein en gezet – met daarbij de tekst: “Wat als Sneeuwwitje niet langer mooi was en de 7 dwergen niet zo klein?”

Deze boodschap is bij de actrice en heel wat andere vrouwen in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik heb de marketing voor ‘Red Shoes’ gezien en ik ben net zo geschokt en woedend als iedereen. Dit is niet door mij of mijn team goedgekeurd”, raast de 20-jarige Amerikaanse blondine. 

Belediging

“Weet dat ik het de producenten van de film heb laten weten. Ik heb mijn stem geleend aan een mooi script en ik hoop dat jullie dit als geheel zien. Door het echte verhaal voelen jonge vrouwen zich sterk en dat resoneerde bij me. Ik verontschuldig me voor deze belediging, die buiten mijn creatieve controle lag”, zegt ze nog.

Moretz heeft de stem van Sneeuwwitje ingesproken. In tegenstelling tot het originele sprookje, vertelt deze prent het verhaal over zeven ijdele prinsessen die gevangen zitten in het lichaam van een dwerg.

De campagneposters zien ondertussen niet meer te zien, zo laat Sujin Hwang, een van de producenten van de film, weten aan Entertainment Weekly. Ook zij biedt haar excuses aan.