Weerbericht – Eerst nog brede opklaringen

Woensdag start mooi met brede opklaringen. Na de namiddag komt er tijdelijk veel bewolking met lokaal – vooral in het noorden – wat lichte regen of een buitje. De maxima liggen rond 18 of 19 graden in de Ardennen en aan de kust en tussen 21 en 24 graden elders in het land. De wind waait zwak, later meestal matig en draait van westelijke naar noordelijke richtingen. Dat meldt het KMI. In de loop van de avond verdwijnt de meeste bewolking. De nacht van woensdag op donderdag krijgen we rustig en vrijwel helder weer. De minima liggen tussen 8 en 13 graden.
Donderdag kunnen we genieten van een mooie en droge dag met veel zon. In de namiddag kunnen enkele stapelwolken gevormd worden. De temperaturen stijgen tot 23 graden in de Hoge venen en tot 25 graden in het centrum van het land. Aan de kust blijft het iets frisser, maxima tot 18 graden.
Ook vrijdag krijgen aanvankelijk mooi en warm weer. Na de middag en ’s avonds kunnen stapelwolken aanleiding geven tot buien en onweer. Het KMI verwacht maxima tussen 20 graden aan de kust, 27 graden in het centrum en tot 28 graden in de Kempen.
Zaterdag neemt de bewolking vanuit het westen toe, gevolgd door een vrij actieve regenzone. In het centrum en het oosten van het land kunnen eerst nog enkele onweerachtige buien voorkomen. In het oosten kunnen de temperaturen stijgen tot 27 graden, in het westen wordt het niet warmer dan 23 graden.
Van zondag tot dinsdag wordt het wisselvallig met soms brede opklaringen, maar ook een bui met een lokale donderslag is mogelijk. De temperaturen liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 20 graden elders. Dinsdag kan het iets warmer worden.

bron: Belga