Ook CD&V wil parlementaire commissie naar grensoverschrijdend gedrag

Ook CD&V wil parlementaire commissie naar grensoverschrijdend gedrag

Ook CD&V wil een parlementaire commissie in het leven roepen rond het seksueel misbruik in de sportwereld. Dat zegt fractieleider Koen Van den Heuvel. Open Vld en Groen vroegen eerder al om een initiatief. Meerderheidspartij Open Vld wil een parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de sportwereld, “naar analogie met de federale bijzondere commissie die zich boog over misbruik in de kerk”. Ook oppositiepartij Groen dringt aan op doorgedreven parlementair werk rond de problematiek, maar dan via een bijzondere commissie.

CD&V kan zich vinden in de vraag om een bijzondere commissie. “Er worden straks in de plenaire vergadering al heel wat vragen over de kwestie gesteld”, zegt Koen Van den Heuvel. “De bekommernis heerst bij de verschillende partijen. Het is bovendien belangrijk dat we dit uit het politieke opbod houden.”

Om een bijzondere commissie op te richten is een meerderheid in de plenaire nodig. N-VA lijkt geen voorstander van de verschillende initiatieven. Volgens fractieleider Matthias Diependaele moet vooral het gerecht zijn werk nu doen.

bron: Belga