IN BEELD. Reizende tampons krijgen eigen Instagramaccount

Reizende tampons
Instagram / tamponsinbeautifulplaces

Rose Lambert-Sluder wil met haar Instagramaccount, Tampons in Beautiful Places, het taboe rond tampons doorbreken. Daarom neemt de vrouwenrechtenactiviste ze mee op reis. 

Tampons hebben al vele vrouwen geholpen en zijn zeer belangrijk in hun dagelijkse leven. Maar als er openlijk over gediscussieerd wordt, wordt er volgens Rose enkel negatief over gesproken. Daarom brengt zij ze positief in beeld en laat ze poseren voor sneeuwlandschappen of naast plastic dieren.

Het project heeft niet enkel een esthetische waarde. Bij elke Instagram foto is een belangrijk bericht over sociale rechtvaardigheid of feminisme te lezen, waaronder citaten van inspirerende figuren, relevante statistieken, boodschappen om het zelfvertrouwen van vrouwen te boosten en motiverende quotes.

Waarom Tampons?

“Tampons zijn kleine artefacten”, legt Rose uit. “Het zijn voorwerpen van walg en schaamte. Mannen voelen er zich ongemakkelijk bij en vrouwen hebben er een haat-liefderelatie mee. Ik vond het een beetje lastig voor de kleine voorwerpen, dus wou ik ze in de spotlight zetten.”

‘Mijn reizende tampon is een hulpmiddel om meer te kunnen spreken over sociale rechtvaardigheid. Feminisme wordt hierdoor op een vriendelijkere en opwindende manier aangetoond”, klinkt het.