‘Grease’-ster is opnieuw getroffen door borstkanker

Olivia Newton-John is opnieuw getroffen door borstkanker
AFP / M. Coppola

Er is opnieuw borstkanker vastgesteld bij Olivia Newton-John. De zangeres en actrice, die vooral bekend is van haar rol als Sandy in de film ‘Grease’, zegt daarom al haar concerten in Amerika en Canada af.

De 68-jarige Australische had al een tijdje last van rugpijn. Na verder onderzoek stelden de dokters stelden vast dat ze borstkanker heeft en dat die uitgezaaid was naar haar rug.

Het is niet de eerste keer dat de ster worstelt met deze ziekte. In 1992 werd ook al eens borstkanker bij haar geconstateerd, maar Newton-John is ervan overtuigd dat ze opnieuw zal genezen. “Naast natuurlijke wellnesstherapie zal ik een korte behandeling met fotonbestraling ondergaan. Later dit jaar sta ik er weer, beter dan ooit”, zo staat te lezen op haar Facebookpagina.

Onderzoekscentrum

De eerste keer kon Newton-John de ziekte overwinnen na chemotherapie en borstamputatie. Achteraf richtte ze haar eigen wellness- en onderzoekscentrum Cancer Welness and Research Centre op in Melbourne en zette ze zich in voor een heleboel stichtingen tegen borstkanker.