Roland-Garros – Van Uytvanck verheugd met eerste grandslamzege in twee jaar

Roland-Garros - Van Uytvanck verheugd met eerste grandslamzege in twee jaar

Alison Van Uytvanck (WTA-113) was dinsdag duidelijk door het dolle heen na haar zege tegen de Japanse Noami Osaka (WTA-55) in de eerste ronde op Roland-Garros. “Ik ben echt superblij! Eindelijk sta ik opnieuw in de tweede ronde van een grandslamtoernooi”, vertelde de 23-jarige Van Uytvanck na haar zege in twee sets tegen de 19-jarige Osaka. “Ik was erg zenuwachtig op het einde. Toen ik haar laatste bal in het net zag stranden, was dat een enorme opluchting. Dat ik me via de kwalificaties kon plaatsen, heeft me veel vertrouwen gegeven en ik heb een goede wedstrijd gespeeld. Toen ik besefte dat ik kon winnen, kreeg ik stress. Maar ik ben vooral agressief blijven spelen op de tweede bal en dat heeft het verschil gemaakt. Ik ben enorm blij dat ik deze wedstrijd gewonnen heb.”
Voor Van Uytvanck was het al twee jaar geleden dat ze nog eens een wedstrijd kon winnen op een grandslamtoernooi. Toen was het eveneens op Roland-Garros dat ze de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova opzij kon zetten voor een plaats in de kwartfinales. “Het is leuk hier. Er was een mooie sfeer op de tribunes. Ik ga nog een beetje langer blijven.”
Van Uytvanck speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-10), het negende reekshoofd in Parijs. “Dat maakt niet zoveel uit. Mijn toernooi kan al niet meer stuk. Het voorbije jaar was verschrikkelijk met al die blessures, maar nu ben ik opnieuw gezond. Het doet plezier om opnieuw mijn normale tennis te kunnen spelen en ik hoop dat ik snel terug kan keren in de top honderd. Ik ga genieten van dit moment en me vervolgens voorbereiden op donderdag.”

.

bron: Belga