De vijf redenen waarom je de bananenschil ook best opeet

Foto Pixabay

Je hoeft de schil van de banaan niet zomaar op te eten, maar stop hem wel mee in de blender als je een smoothie maakt. Het zal je onder andere helpen om beter te slapen.

1. Het is goed voor je hart

In de schil zit heel wat kalium. Dat regelt samen met natrium het vocht- en elektrolytengehalte in je lichaam waardoor je hartslag regelmatig blijft. Zo ben je ook beschermd tegen hartaandoeningen. Ook mooi meegenomen is dat kalium je tanden wit houdt.

2. Het beschermt je ogen

Een bananenschil bevat ook veel vitamine A en luteïne. Beide spelen een belangrijke rol wat de gezondheid van je ogen betreft. Ze zorgen ervoor dat je beter kan zien bij schemerlicht en beschermen je tegen aandoeningen zoals cataract.

3. De schil bevat veel antioxidanten

De schil is ook rijk aan fytochemicaliën zoals polyfenolen en carotenoïden. Die antioxidanten spelen een rol in de strijd tegen kanker.

4. Je kan erdoor gewicht verliezen

Zowel in de schil als in de banaan zelf zitten veel vezels. Je hebt snel het gevoel dat je vol zit na het eten ervan. Bovendien vertragen de vezels je vertering waardoor je minder snel weer honger zal hebben en verlagen ze ook je cholesterol.

5. Je wordt er goed gehumeurd van

Last but not least! Een bananenschil bevat ook tryptofaan en serotonine. Die hebben een grote invloed op zowel je humeur als geluk. Tryptofaan zorgt ook voor een betere nachtrust.