Avatar-pretpark opent de deuren

‘Pandora, The World of Avatar’. Zo heet het nieuwe Avatar-pretpark. Het is geen op zichzelf staand park, maar een aanvulling op Animal Kingdom Park in het Walt Disney World Resort. 

Fans van Avatar keken reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe themapark. Daarbij was de drukte enorm en de wachttijden gigantisch. Toch reageerden de bezoekers overwegend positief, staat te lezen op Mashable .

Fauna en flora

Het park werd volgens de technologiewebsite met het grootste oog voor detail gebouwd. “Het is een feest voor de ogen. Echt overal zijn er prachtige planten. Je zou zelfs beginnen geloven dat alles er volledig organisch is. En als je goed luistert, hoor je verschillende wezens uit de film lawaai maken in de bosjes.”

De belangrijkste attracties zijn de Avatar Flight of Passage en de Na’vi River Journey. Die eerste is een intense 3D-rit die je virtueel meeneemt op de rug van een Ikran, een draakachtig vliegend schepsel uit de Avatar-film. De Na’vi River Journey is daarentegen een rustig boottochtje. Tijdens het tripje reis je door de fauna en flora uit de wereld van Pandora.

Na’vi-drankje

Verder is ook het Na’vi-drankje dat in het park wordt geserveerd een grote hit. Het drankje blijkt niet alleen lekker, maar is ook erg Instagramwaardig.