Werken op vakantie: zo slaag je in je opzet

Foto: Pexels

Werkvakanties zitten in de lift. En geef toe: waarom zou je jezelf nog kapot zweten op kantoor als je evengoed je mails aan het zwembad kan beantwoorden? Voor veel jobs heb je tegenwoordig immers niet veel meer nodig dan een laptop. Maar hoe pak je dat aan, zo’n werk­vakantie? Deze tips helpen.

1. Kies een leuke locatie

Kies een idyllische bestemming. Doe je dat niet, dan kan je evengoed in België blijven. Voor bedrijven met een iets kleiner budget is het overigens geen slecht idee om gewoon de Belgische bossen te verkennen.

2. Screen de accommodatie grondig

De twee basiseisen voor een productieve werkdag zijn voor de meeste jobs voldoende stroom en een snelle internetverbinding. Controleer dus vooraf de internetstandaarden van het land waar je naartoe gaat én van het hotel in kwestie. Vertrouw daarbij zeker niet alleen op de informatie van het hotel zelf, maar kijk ook naar de reviews.

3. Maak een realistische dagindeling

Weers realistisch over de indeling en het doel van de vakantie. Plan bijvoorbeeld niet in dat je om negen uur met z’n allen aan de slag gaat als je de dag ervoor een stevig feestje hebt gevierd. Schroef dan het aantal gewerkte uren per dag een beetje terug, maar zorg wel dat je ze goed benut.