Werken voor een goed doel: het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Miek Uyttendaele werkt bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Hoe heet jouw goed doel en wat doe je er?

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Als marketingverantwoordelijke sta ik samen met de andere collega’s in voor alle acties, evenementen, ons driemaandelijks magazine Flash en werken we rond sensibilisering.

Wat motiveert je?

Een geleidehond draagt bij tot de integratie van personen met een visuele beperking in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen. Ze moeten echt een team vormen. Het is prachtig om te zien hoe ze samen hun weg vinden.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Natuurlijk! Het BCG is steeds op zoek naar mensen die een handje willen toesteken. Mensen kunnen van thuis uit helpen door plastic dopjes en deksels te verzamelen en naar onze inzamelpunten te brengen. De inzamelpunten en meer informatie over welke dopjes we sparen zijn terug te vinden op www.dopjesactie.be. Verder zoeken we ook pleeggezinnen voor onze pups, ambassadeurs, hulp op manifestaties…


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.