Debutant Arthur De Greef strandt in openingsronde Roland Garros

Debutant Arthur De Greef strandt in openingsronde Roland Garros

Kwalificatiespeler Arthur De Greef (ATP 127) heeft zich bij zijn debuut op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. Op het Parijse gravel ging de 25-jarige De Greef in vier sets onderuit tegen thuisspeler Richard Gasquet (ATP 25): 6-2, 3-6, 6-1 en 6-3 na twee uur en tien minuten. De kleinzoon van Guy Thys was onze laatste landgenoot die in actie moest komen in de eerste ronde. Eerder op maandag werd Steve Darcis (ATP 38) in Parijs uitgeschakeld in de eerste ronde, na verlies in drie sets tegen het Canadese vijfde reekshoofd Milos Raonic (ATP 6). Na 1 uur en 32 minuten stond de 6-3, 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord van Court 2.

David Goffin (ATP 12) plaatste zich zoals verwacht wel voor de tweede ronde. Het tiende reekshoofd rekende in de openingsronde in drie sets af met de Franse veteraan en kwalificatiespeler Paul-Henri Mathieu (ATP 120): drie keer 6-2 na 1 uur en 50 minuten.
Vorig jaar haalde Goffin in Parijs de kwartfinales. Ook dit jaar lijkt bij zijn zesde deelname een mooi parkoers mogelijk voor Belgiës beste tennisser. Na Mathieu volgt de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 123), ook een kwalificatiespeler, die de Taiwanees Lu Yen-Hsun (ATP 60) in drie sets uit het toernooi kegelde: 6-3, 6-4 en 7-6 (7/4). Nadien treft de Luikenaar wellicht de Kroatische reus Ivo Karlovic (ATP 24), die Goffin op papier de baas moet kunnen.

bron: Belga