Belgen boeken wisselend succes op Roland Garros

Belgen boeken wisselend succes op Roland Garros
Belga / V. Lefour

Drie van de vijf Belgen die in actie kwamen op de tweede dag van Roland Garros gaan door naar de volgende ronde. Vooral David Goffin en Elise Mertens maakten indruk.

Het was een drukke dag voor de Belgische tennisfans in Parijs. Ze kregen vijf Belgen te zien: David Goffin, Elise Mertens, Kirsten Flipkens, Steve Darcis en Arthur De Greef.

De winnaars

De vlotste overwinning was die van Goffin (ATP 12). De outsider voor de tornooizege moest het opnemen tegen de Franse kwalificatiespeler Paul-Henri Mathieu (ATP 120) en stuurde hem zonder setwinst naar huis. Onze landgenoot haalde het met drie keer 6-2, na 1 uur en 50 minuten.

“Dit was de ideale manier om het tornooi te beginnen”, reageerde Goffin na afloop. “Hij probeerde vaak heel agressief te spelen en dat heb ik perfect kunnen counteren.” In de tweede ronde neemt hij het opnieuw op tegen een kwalificatiespeler: Sergiy Stakhovsky (ATP 123).

Ook Elise Mertens (WTA 60) liet op haar eerste Roland Garros mooie dingen zien. Zij ontdeed zich in drie sets van Daria Gavrilova (WTA 24): 7-6, 1-6, 6-4.

“Het is waarschijnlijk de mooiste zege in mijn carrière tot nu toe”, aldus het 21-jarige toptalent. “Ik heb er geen woorden voor, het is ongelooflijk.” Mertens staat morgen tegenover de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA 105).

Kirsten Flipkens (WTA 87) haalde het vrij makkelijk van de Luxemburgse Mandy Minella (WTA 70). Na twee keer 6-3 was de klus geklaard. Flipper mag zich opmaken voor een duel met de Australische topper Samantha Stosur (WTA 22).

De verliezers

Minder goed verging het Steve Darcis (ATP 38). Hij ging kansloos onderuit in drie sets tegen Milos Raonic (ATP 6): 6-3, 6-4, 6-2. Ook Arthur Degreef (ATP 127) sneuvelde in de eerste ronde. Hij verweerde zich goed tegen Richard Gasquet (ATP 25), maar verloor in vier sets. Vandaag zijn Yanina Wickmayer (WTA 69) en Alison Van Uytvanck (WTA 113) aan de beurt.