Euromillions Basket League – Titelverdediger Oostende is eerste finalist

Euromillions Basket League - Titelverdediger Oostende is eerste finalist

Titelverdediger Oostende heeft zich zondag als eerste voor de play-off-finale om de Belgische basketbaltitel geplaatst. De kustploeg versloeg Charleroi met 74-56 en bracht de eindstand in de best of five zo op 3-0. Bij de rust had Oostende de wedstrijd al in een beslissende plooi gelegd: 41-22. De manschappen van Dario Gjergja maakten het verschil in het tweede kwart (16-14, 25-8, 16-15, 17-19). Uitblinker was Khalid Boukichou. De Belgian Lion werkte aan bijna honderd procent af en kwam zo aan 22 punten (10/11 2pts, 2/2 vrijworpen). Daarnaast nam hij ook nog eens 8 rebounds voor zijn rekening.
Woensdag had Oostende de eerste wedstrijd met 80-70 gewonnen, op verplaatsing in Charleroi werd het vrijdag 74-58.
In de finale treft Oostende Antwerp of Brussels. De nummers twee en drie van de reguliere competitie staan na twee duels 1-1 gelijk. Hun derde wedstrijd spelen ze maandag in Antwerpen, de vierde donderdag in Brussel.
Oostende kan voor de zesde keer op rij kampioen worden. Met 17 titels is de club al recordhouder. In februari mocht Oostende al voor de achttiende keer, de vijfde keer op rij, de Beker van België in de prijzenkast zetten.

.

bron: Belga