Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Heb je dit weekend tijd over en weet je niet wat te doen? Wij reiken je vijf tips aan.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Hospitality Festival

(26 & 27/05)

Brussel - De naam van het festival kon niet duidelijker zijn: het Hospitality Festival wil Brusselaars van elke achtergrond samenbrengen rond een programma dat mikt op ontmoeting, solidariteit en feest. In het knusse groen van het Elisabethpark kan je terecht voor concerten, verhalen, workshops en gezellig samen tafelen. Een tipje van de sluier? Het vrouwelijke hiphopduo Poetic Pilgrimage komt langs, Al Wassili brengt meeslepende soefi-gezangen uit de Arabisch-Andalusische traditie en Gentenaar Jonas Slaats komt zijn nieuwe boek Fast Food Fatwa's voorstellen.

De Nieuwe Garde van Kunst in Huis

(26-28/05)

Antwerpen - Kunst in Huis is dat sympathieke uitleen-initiatief dat je in staat stelt om tegen een prikje regelmatig een nieuw kunstwerk in huis te halen. De collectie van Kunst in Huis is voortdurend in beweging  en trekt ook werk aan van jonge kunstenaars - vijf van hen stellen nu hun werk tentoon tijdens het Antwerp Art Weekend. Zeggen de namen Gijs Coenen of Saskia Van der Gucht je niets? Daar komt dan spoedig verandering in! Zij maken deel uit van een ‘Nieuwe Garde' die meer dan het ontdekken waard is - mark our words.

The Only Way is Up - Boris van Severen & Jonas Vermeulen/CAMPO

(26/05)

Gent - Een beetje gewaagd zo'n titel van jeugdige overmoed, maar alla: het is Boris van Severen en Jonas Vermeulen vergeven. Hun eerste voorstelling heette The Great Downhill Journey of Little Tommy en presenteerde zichzelf als een rockopera, voor The Only Way is Up belooft het duo een zelfgeschreven en gecomponeerde elektro-opera. Als je weet dat Van Severen en Vermeulen zowel in de theater- als in de muziekwereld worden toegejuicht met de woorden ‘veelbelovend', ‘spannend' en ‘next big thing' weet je waar je heen moet.

Brussels Jazz Weekend

(26-28/05)

 

BELGA PHOTO AUDE VANLATHEM

Brussel - Wat brengt het weekend? Jazz, jazz en nog eens jazz! Doorkruis van vrijdag tot zondag onze hoofdstad op de warme klanken van Belgische en internationale jazz, met onder andere Bai Kamara Jr (foto). De beste jazzmuzikanten van het moment bezetten schitterende locaties als de Grote Markt of de Zavel maar ook een sliert clubs, cafés en hotels. Drie dagen lang is Brussel de hoofdstad van de jazz in al zijn vormen: van swing tot bebop, beïnvloed door blues, rock en wereldmuziek. Wie zei daar dat jazz niets voor hem was?

Cristina Branco

(27/05)

 

AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA

Antwerpen - Als wij 'fado' zeggen dan zegt u... juist: melancholie, weltschmerz, de zaligheid van zoete pijn! De Portugese zangeres Cristina Branco kent de iconische melodieën uit de Portugese volksmuziek door en door, maar omdat we nu eenmaal niet in het verleden leven vroeg ze jazzman Mário Laginha om de liederen een stevige update te geven. Traditie en vernieuwing vlechten zich naadloos ineen in dit unieke concert, dat onder leiding staat van niemand minder dan Dirk Brossé.