Motard geflitst aan 204 km/u, maar krijgt geen boete

Motard moet geen boete betalen nadat hij geflitst is tegen 204 km/u
Foto Pexels

Een Luikse motorrijder werd tegen 204 km/u geflitst op de autosnelweg, maar moet zijn boete niet betalen. Omdat hij zich moest haatsen naar een liefdadigheidsfeest was de rechter mild.

De motard werd op 28 augustus 2016 geflitst op de E42 aan 204 km/u, dat werd gecorrigeerd naar 191,76 km/u. De man werd onmiddellijk doorverwezen naar de politierechter, waar het parket een boete van 480 euro en een rijverbod van 15 dagen eiste, meldt La Meuse.

Zijn advocaat trachtte de straf te vermijden door de rechter erop te wijzen dat de politie zijn cliënt enkel geïdentificeerd had op basis van zijn nummerplaat. Maar in dit geval was het pleidooi van de advocaat zelfs niet nodig.

Liefdadigheidsevenement

Nadat de rechter de context van de overtreding had gehoord, liet hij zich overtuigen. De motorrijder was die dag verantwoordelijk voor de veiligheid van een liefdadigheidsevenement voor gehandicapten. De man was zijn doorgangsbewijs vergeten en haastte hij zich weer naar huis. Op de terugweg werd hij geflitst maar volgens de rechter was dit een geldig excuus.

De motorrijder moet enkel de 76,26 euro aan gerechtskosten betalen en een sensibilisatiecursus volgen. Maar volgende keer komt hij er niet zo goedkoop vanaf. In dat geval speelt hij zijn rijbewijs kwijt en moet hij vier examens afleggen om het terug te krijgen.