Zo maak je een perfecte quiche

quiche

Niet alles wat rond is, zit vol suiker. Deze taart is een hartige hap en kan klein en groot bekoren. Koud als lunch of om een buffet op te leuken, quiche eet je de hele dag door.

Quiche maken is niet moeilijk, als je eenmaal weet hoe het moet. Met deze tips zit de smaak perfect en wordt hij lekker krokant.

Bladerdeeg

Je begint met het hoofdbestanddeel van de quiche: bladerdeeg. Zelf bladerdeeg maken is heel tijdrovend, en het bladerdeeg uit de winkel is mooi egaal. Kies tussen rond bladerdeeg voor een taartvorm of rechthoekig bladerdeeg voor een ovenschotel.

Bedek je bakvorm met bakpapier en rol het bladerdeeg uit. Duw de rest terug binnen de bakvorm en duw het tegen de rand.

Bakparels

Prik gaatjes in het bladerdeeg zodat het niet rijst. Breng nog een laag bakpapier aan. Voor een perfect resultaat in de oven gebruik je nu bakparels. Deze keramische bolletjes houden het deeg naar beneden en verdelen de warmte. Dankzij de extra laag bladerdeeg kan je ze achteraf gemakkelijk verwijderen.

Verwarm de oven voor op 180°. Laat het bladerdeeg een kwartier bakken en daarna nog even afkoelen.

Vulling

Ga je voor een klassieke quiche lorraine of ga je de experimentele toer op? Voor een quiche lorraine heb je enkel spekjes en prei nodig. Dit is de ideale quiche voor wanneer je weinig tijd hebt.

Maar het leven is te kort om elke week dezelfde quiche te eten. Probeer ook eens witloof, ham en cheddar; pompoen en truffelolie of vis, aubergine en prei.

pompoen

Let er wel op dat je groenten niet te vochtig zijn. Het witloof en de aubergines kan je bijvoorbeeld eerst stoven om het waterige kantje achterwege te laten en volop voor smaak te gaan.

Beleg het voorgebakken bladerdeeg met je uitverkoren ingrediënten.

Bereid nu je basismengsel. Voor een quiche heb je ongeveer drie eieren, room en geraspte kaas nodig.  Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over je vulsel en bladerdeeg. Let op dat je in al je enthousiasme niet hoger dan de randen gaat. Werk af met wat kaas en zet je quiche nog 25 minuten in de oven op 180°. Laat ons weten of het lekker was!

Vers

Een quiche is het lekkerst met verse groenten. Die bewaar je in je Siemens koelkast. hyperFresh premium houdt ze drie keer zo lang vers dankzij de aangepaste luchtvochtigheid!

 

Siemens