Man vindt vakantieliefde na 32 jaar terug

neuchatel
Foto Pixabay

Een Amerikaanse lifter kan ongetwijfeld het mooiste liefdesverhaal ooit navertellen. In 1975 ontmoette hij in het Zwitserse dorpje Neuchâtel de vrouw van zijn dromen, die hij pas 32 jaar later terug zou zien. 

Rond juni 1975 trok de Amerikaan Bill Harby op liftavontuur in Europa. In Neuchâtel, een klein Zwitsers dorpje, besloot hij even uit te rusten op een terras. Achter hem zat een jonge vrouw aan een rond, marmeren tafeltje.

Schaaktoernooi

“In het tafeltje zat het patroon van een schaakbord. In gebrekkig Frans vroeg ik de vrouw of ze zin had in een potje schaak”, schrijft de Amerikaan op BBC. “Al snel leerde ik haar beter kennen. Ze was 19 jaar oud, woonde in Neuchâtel en heet Maïf – een afkorting van Marie-France.”

Na het schaaktornooitje liet Maïf Harby kennismaken met haar stad. De twee amuseerden zich te pletter. “Ik was te verlegen om haar te vertellen hoe verliefd ik mij voelde”, schrijft Harby. Maïf had bovendien een lief in Canada.

LinkedIn

De Amerikaan verliet na drie dagen het stadje. Het enige wat hij nog kreeg, was een zoen op zijn wang. Toen hij terug in Amerika was, verloren Maïf en Bill 32 jaar lang het contact.

Toch dacht de man nog af en toe aan de wondermooie vrouw. In 2007 vond hij via het internet haar LinkedIn-profiel terug. Hij stuurde haar een berichtje. Al snel raakten de twee terug aan de praat.

Mysterieuze droom

De dame vertelde Harby dat ze onlangs een droom had waarin een mysterieuze vrouw verscheen. De vrouw was op weg naar Akron. Het vreemde is dat de Amerikaan in het echt eigenlijk in Akron (Ohio) woonde toen hij Maïf ontmoette in 1975.

Maïf en Harby moesten elkaar dus wel terugzien. En dat deden ze. De tortelduifjes zijn intussen zeven jaar getrouwd.