22 doden en 60-tal gewonden na concert van Ariana Grande

Explosie na concert van Ariana Grande
AFP / P. Ellis

Bij een explosie aan de Manchester Arena in Groot-Brittannië zijn minstens 22 doden en een 60-tal gewonden gevallen. De ontploffing vond plaats na een concert van het tieneridool Ariana Grande. De Britse politie spreekt van een mogelijke terreurdaad.

Na afloop van een concert van Ariana Grande in een concertzaal in Manchester was er gisterenavond laat een explosie te horen. Ooggetuigen vertelden aan de BBC dat de ontploffing plaatsvond in de foyer van de zaal, maar volgens de laatste berichten was er een explosie net buiten de concertzaal. Sommige bronnen spreken over twee explosies, maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid.

“Afschuwelijke terroristische aanval”

De politie onderzoekt het incident als een terreurdaad, tot er indicaties zijn van het tegendeel. De Britse premier Theresa May noemt de gebeurtenissen alleszins een “afschuwelijke terroristische aanval”. “We proberen alle details te verzamelen over wat er gebeurd is. Al onze gedachten gaan naar de slachtoffers en de families van de getroffenen”, verklaarde May.

Ook de Schotse premier Nicola Sturgeon heeft haar medeleven betuigd aan de betrokkenen bij “de barbaarse aanval” in de Britse stad Manchester. “Hartverscheurend nieuws uit Manchester. Mijn gedachten gaan uit naar al diegenen die geliefden verloren of gewond raakten bij deze barbaarse aanval”, tweette ze.

De Amerikaanse popzangeres Ariana Grande is ongedeerd, maar voelt zich “gebroken”. “Vanuit de grond van mijn hart, het spijt me zo. Ik heb geen woorden”, tweette de 23-jarige zangeres. De rest van haar tournee wordt afgelast. Zondag moest ze normaal gezien optreden in het Sportpaleis in Antwerpen.

Ook andere popsterren lieten weten zwaar geraakt te zijn door wat er afgelopen nacht gebeurde. “Mijn hart doet pijn voor mijn zus, Ariana, en elke familie die door deze tragische gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk getroffen werd. Onschuldige levens verloren. Het spijt me om dit te horen”, reageerde de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde.