Gezondheidsexperts beweren dat er maar vijf mannelijke lichaamsvormen bestaan

Foto Pixabay

Het mannelijke lichaam kent maar vijf verschillende verschijningsvormen. Dat beweren gezondheidsexperts van Forza Supplements, een opkomend merk in de voedingssupplementenindustrie.

De experts bestudeerden de rondingen van enkele wereldberoemde mannen. De vijf vormen waar het over gaat, zijn de rechthoek, het ovaal, de driehoek, het parallellogram en de omgekeerde driehoek. Welke lichaamsvorm heb jij en met welke beroemdheid deel je die?

De rechthoek

Als je een rechthoekig figuur hebt, ben je even recht bovenaan als onderaan. Het is een van de meest voorkomende lichaamsvormen. Vier op de tien mannen hebben zo’n figuur. Bekende gezichten zoals David Beckham en Harry Styles horen thuis in die categorie.

Het ovaal

James Corden is het perfecte voorbeeld van een lichaamsbouw met een ovale vorm. Dat is de tweede meest gebruikelijke gestalte voor mannen. Zo’n 26% bevindt zich in die categorie, waaronder Elton John en Boris Johnson. Hierbij is overtollig vet opgeslagen in het bovenlichaam.

De driehoek

De driehoek bestaat ook. Die komt overeen met de peervorm die we terugvinden bij vrouwen. Hierbij is er een beetje meer vet rond de middel zoals bij acteur David Walliams en stand-upkomiek Michael McIntyre.

De omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek komt dan weer minder vaak voor. Het bovenste deel van het lichaam heeft brede schouders en veel spieren. Vanaf de heupen wordt het weer dunner. Tot die categorie behoren Usain Bolt, Hollywood-acteur Jason Statham en Dwayne Johnson.

Het parallellogram

Last but not least hebben we het parallellogram. Die lichaamsbouw is ook zeer zeldzaam en verschilt lichtjes van de rechthoek. Bij het parallellogram zijn de schouders struiser gebouwd waardoor ze wat meer uitsteken dan de heupen. 007-acteur Daniel Craig of David Gandy horen in die categorie thuis. Veel atleten hebben zo’n gestalte.