Profvoetballer van het Jaar – Youri Tielemans is Profvoetballer van het Jaar

Profvoetballer van het Jaar - Youri Tielemans is Profvoetballer van het Jaar

Youri Tielemans is maandag in de Eskimofabriek in Gent door zijn collega’s verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De middenvelder van Anderlecht kreeg met 873 punten de voorkeur op Alejandro Pozuelo (KRC Genk/388 ptn) en ploeggenoot Leander Dendoncker (368 ptn). Tielemans ontving de trofee uit handen van de Franse voetballegende Jean-Pierre Papin, onder meer ex-speler van Club Brugge. De profvoetballers verkozen het talent van Tielemans boven de klasse van Pozuelo en de regelmaat van werkpaard Dendoncker. De tweevoudige Belofte van het Jaar (2014, 2015) drukte dit seizoen opnieuw zijn stempel op de kampioenenploeg van René Weiler. Tielemans zal normaal gezien deze week het Constant Vanden Stock-stadion verlaten. Naar verluidt trekt Monaco het sterkst aan zijn mouw.
In totaal brachten 389 spelers van de zestien 1A-clubs hun stem uit. Het Gala van de Profvoetballer is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad.
Op de erelijst is Tielemans de opvolger van ploeggenoot Sofiane Hanni, in 2015-2016 nog speler van KV Mechelen. Hanni maakte afgelopen seizoen het Doelpunt van het Jaar. De Algerijnse middenvelder werd bekroond voor zijn indrukwekkende dribbel op het veld van KV Oostende.

bron: Belga