Jupiler Pro League – Reviewcommissie roept Wesley (Club Brugge) op het matje

Jupiler Pro League - Reviewcommissie roept Wesley (Club Brugge) op het matje

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft op basis van televisiebeelden beslist Club Brugge-spits Wesley Moraes te laten vervolgen door het Bondsparket. In de “Slag om Vlaanderen” thuis tegen AA Gent (2-1) op de slotspeeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League deelde Wesley iets voorbij het uur een slag uit tegen het achterhoofd van Gent-verdediger Mitrovic. Scheidsrechter Bart Vertenten gaf een gele kaart, maar de Reviewcommissie vond een rechtstreekse uitsluiting de enige correct straf. Club Brugge zal zich met de Braziliaanse spits voor de vuistslag moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Een eventuele schorsing zit Wesley volgend seizoen uit.

Van de tiende en laatste speeldag in de play-offs werden tien fases geanalyseerd. Mamadou Bagayoko (STVV), Jeff Callebaut (KV Mechelen), Renato Neto (AA Gent), Jérémy Huyghebaert (Moeskroen), Benjamin Van Durmen (Moeskroen), Chris Bedia (Charleroi) en Adrien Trebel (Anderlecht) gaan vrijuit.

Van de negende speeldag werden drie fases onder de loep genomen, maar Boubacar Diarra (SK Lierse), Omar Colley (KRC Genk) en Stefan Mitrovic (AA Gent) hoeven geen schorsing te vrezen.

bron: Belga