Jupiler Pro League – Ook Clement verlaat Club Brugge, Simons verlengt contract

Jupiler Pro League - Ook Clement verlaat Club Brugge

Philippe Clement gaat niet door als assistent-coach van Club Brugge. Timmy Simons blijft nog een jaar voetballer en tekent opnieuw voor één jaar bij. Dat heeft blauw-zwart bekendgemaakt. Clement (43) was sinds 2011 actief als trainer bij Club Brugge: eerst als beloftetrainer en nadien als assistent. Het grootste gedeelte van zijn periode als assistent bracht hij door onder Michel Preud’homme, die de club eveneens verlaat.

Sportief manager Vincent Mannaert is vol lof over Clement en bevestigt tevens de geruchten dat hij waarschijnlijk hoofdcoach van Waasland-Beveren wordt. “Philippe gaf altijd het maximum en boekte resultaten. Zijn aandeel in de sportieve vooruitgang van de club moet worden benadrukt. Hij sprak al enige tijd de ambitie uit om hoofdtrainer te worden, en staat dicht bij Waasland-Beveren.” Clement zelf reageert op de clubwebsite als volgt: “Ik heb me altijd thuis gevoeld bij Club. Nu voel ik me klaar om de stap te zetten als hoofdcoach.”

Timmy Simons (40) blijft wel bij Club Brugge. Hij gaat naar eigen zeggen een overgangsjaar tegemoet, waarin hij vooral als mentor van jonge spelers zal optreden maar wel nog voetballer blijft. “De voorzitter gaf aan dat ik zelf kon kiezen of ik als speler bij de club bleef. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij, maar in een andere rol. Ik sta mijn kapiteinsband af. Maar als de club mij nodig heeft, zal ik er staan.”

bron: Belga