Overheid speelt drankenhandelaar en verkoopt 50.000 liter alcohol

Overheid verkoopt 50.000 liter alcohol
Foto Pexels

Je kan tegenwoordig bij de overheid van alle soorten sterke drank kopen. De FOD Financiën gaat uitzonderlijk meer dan 50.000 liter alcohol verkopen.

De administratie Patrimoniumdiensten van de FOD Financiën verkoopt wekelijks in beslag genomen voertuigen en woningen. Soms doen ze zelfs grote overheidsgebouwen of grote ladingen gsm’s van de hand die bij onderzoeken in beslag werden genomen.

Maar nu staat er wel een zeer uitzonderlijke verkoop op de agenda. De FOD Financiën verkoopt meer dan 50.000 liter alcohol. “Allemaal flessen waar beslag op gelegd is”, zegt de dienst aan Het Nieuwsblad. De verkoop zou meer dan een half miljoen euro moeten opbrengen.

Paletten te koop

Als je denkt een flesje of tien op de kop te kunnen tikken, dan heb je fout gedacht. Nog tot morgen kan je een bod doen op één van de 22 loten die vooral bestaan uit volledige paletten. Lot één en twee bestaan bijvoorbeeld uit een palet ‘Glen’s vodka’. Vraagprijs is 21.615,20 euro, plus 10% kosten per palet die op alle alcohol moet worden betaald.

Verder zijn er loten met onder meer ‘High Commissioner Whisky’ (vraagprijs ruim 50.000 euro). Maar er kan ook geboden worden op ‘Bacardi’ en whisky van ‘Johnnie Walker Red Label’. Alle drank is legaal geproduceerd, maar wel om een of andere reden in beslag genomen door de administratie van Douane en Accijnzen. De opbrengst gaat integraal naar de schatkist van ons land. De aangekochte loten moeten wel zelf afgehaald worden in Houdeng-Gœgnies, in de provincie Henegouwen.