Amerikaans bedrijf laat overledenen als ster aan de hemel schitteren

sterrenhemel
Foto Pixabay

Het Amerikaanse bedrijf Elysium Space wil de as van overleden mensen in een satelliet in een baan rond de aarde brengen. Na twee jaar kan die als een vallende ster in de atmosfeer opbranden.

‘Elysium Star II mission’ is de naam van het nieuwe project van Elysium Space, het Amerikaanse bedrijf dat een bijzondere bestemming belooft voor de as van overledenen.

Geïnteresseerden kunnen een kit bestellen waarin ze een hoeveelheid as deponeren. Samen met de as van andere overledenen stopt Elysium Space die in een nanosatelliet die de raket van het ruimtebedrijf SpaceX in een baan rond de aarde brengt.

Applicatie

De satelliet zal twee jaar baantjes rond de planeet trekken. Nabestaanden kunnen de tocht via een app op hun smartphone volgen. Wanneer de satelliet de atmosfeer binnendringt, zal die als een vallende ster aan de hemel opbranden.

De raket zou in de loop van volgend jaar opstijgen. Volgens Elysium Space hebben honderd mensen nu al een plaats in de satelliet gereserveerd voor de as van een van hun geliefden. Inschrijven kan vanaf 2.490 dollar (2.220 euro).