Jommeke krijgt volwassen spin-off

Jommeke krijgt volwassen spin-off
Belga / V. Lefour

Net zoals Suske en Wiske krijgt ook Jommeke binnenkort een spin-off. Veel is er nog niet over bekend, alleen dat het volwassener zal zijn en “respect zal hebben voor de basisreeks”.

Suske en Wiske had ‘Amoras’, uit Kiekeboe ontstond ‘Fanny’ en binnenkort krijgt ook Jommeke een nieuw zijverhaal. De strip rond het kleine blondje jongetje zal uitgebreid worden met een spin-off. Hoe die er zal uitzien, is nog een raadsel.

Het was Alexis Dragonetti, de CEO van uitgever Ballon Media en uitgever van het stripverhaal, die het nieuws bekendmaakte. “Waar onze huidige reeks zich richt op kinderen van 6 tot 10 jaar zal de spin-off zich richten op een meer volwassen publiek”, zei ze aan de VRT. “Elke Vlaming kent Jommeke. Dat is een fantastisch potentieel.”

Geen seks en drugs

Veel details over de look van de strip zijn er nog niet. “We zijn samen met een scenarist en een striptekenaar bezig aan het creatieve proces. Veel kan ik er voorlopig nog niet over zeggen. Hoe dan ook zal het gebeuren met respect voor de basisreeks.”

De bedenker van Jommeke, Jef Nys, heeft een moreel testament opgesteld voor zijn geestekind. Daarin staat onder andere dat hij niet in verband mag gebracht worden met drugs en seks. “We gaan voor de spin-off goed kijken hoever we kunnen gaan. Zo zal Jommeke nog steeds Jommeke blijven”, aldus Dragonetti.