5 redenen waarom soep zo gezond is

soep

Het hoeft buiten niet te vriezen om te genieten van een kop warme soep. Je kan ervan blijven slurpen zonder schuldgevoel, want het is het gezondste dat er is. Maar wat maakt soep zo gezond?

1. Goed voor de lijn

Soep op basis van verse groenten bevat weinig vet en is caloriearm, op voorwaarde dat je zuinig bent met room of kaas. Toch zorgt de drank voor een groot verzadigingsgevoel en ga je achteraf minder eten. Het vloeibare gerecht doet je lijn dus geen kwaad. Soep met groentestukken is een trouwens een betere hongerstiller dan gemixte soep. Want hoe minder bewerkingen de groenten ondergaan, hoe groter het verzadigende effect van de voedingsvezels.

2. Vitaminen

soep groenten

Verse soep bevat een schat aan groenten. Soep bereid met 600 gram groenten per liter water levert per portie van 250 ml ongeveer 150 gram groenten, wat ongeveer de helft is van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die groenten heb je nodig om je de nodige vitaminen, mineralen en voedingsvezels te bezorgen.

3. Antioxidanten

Tijdens het koken gaan er wel vitamines verloren. Maar groenten in soepvorm brengen ook gezonde voordelen met zich mee. Het kookproces zorgt ervoor dat enkele antioxidanten beter worden opgenomen. Dat is onder meer het geval voor β-caroteen en lycopeen. Die stoffen zitten respectievelijk in wortelen en tomaten. Het eventuele beschermende effect van beide stoffen tegen kanker en hart- en vaatziekten is dan ook groter als de groenten verwerkt zijn in soep dan als ze rauw worden opgegeten.

4. Kinderen zijn er dol op

Bovendien is dit gerecht de ideale manier om kinderen de smaak van groenten te leren kennen. Begin met gemixte soep en voeg af en toe wat brokjes groenten toe.

5. Voldoende vocht

Een portie soep van 250 ml helpt je aan één zesde van de hoeveelheid vocht die je dagelijks nodig hebt. Het warme gerecht vormt een aangename afwisseling met water.

Verser dan vers

Om al die groenten zo lang mogelijk vers te houden, haal je een koelkast van Siemens in huis. hyperFresh premium houdt ze drie keer zo lang vers dankzij de aangepaste luchtvochtigheid!

 

Siemens