Ronde van Californië – Talanksy bezorgt Cannondale na twee jaar opnieuw World Tourzege

Na ruim twee jaar mag Cannondale-Drapac opnieuw een overwinning in de World Tour op haar palmares bijschrijven. Het was geleden van 12 mei 2015, de vierde rit in de Giro met Davide Formolo, dat de ploeg nog eens mocht juichen in de World Tour. “Zelf ben ik daar niet zo mee bezig geweest”, aldus Andrew Talanksy na afloop, “en ook van het team was er niet meteen druk. Het is niet dat we daar constant aan herinnerd werden. Iedereen deed zijn best en we wonnen wel wedstrijden, alleen geen World Tour. Uiteraard is dit een belangrijke overwinning en het kan misschien een kantelmoment betekenen voor de ploeg. Er komen binnenkort nog mooie World Tourkoersen aan zoals de Dauphiné en de Tour, dus hopelijk kunnen we verdergaan op dit elan.”
Talansky, vooraf één van de favorieten voor de eindzege, liet zich in de etappe van maandag verrassen en verloor kostbare tijd met het oog op het klassement. “Ik heb Rafal vandaag een paar keer bestookt, maar hij was heel sterk en ik slaagde er niet in om hem af te schudden. Dus besloot ik het geweer van schouder te veranderen en voluit te mikken op de dagzege en mijn sprint. Ik wist dat ik die laatste bocht langs de binnenzijde moest nemen en dat draaide goed uit. Natuurlijk had ik liever wat meer tijd gewonnen op de anderen, maar wat ik nu heb, pakken ze alvast niet meer af. Ik wil hier van genieten, want het was lang geleden (een rit in de Ronde van Utah in augustus vorig jaar, red) dat ik nog eens kon winnen.”
De Amerikaan telt nu 44 seconden achterstand op Majka, maar is wel de betere tijdrijder. “Ik ga er voor knokken”, stelde hij nog, “ik ga die tijdrit benaderen zoals ik dat vandaag deed, rustig, zonder stress, maar wel met ambitie en we zien wel waar we eindigen.”

bron: Belga