Poll. Moeten mensen extra betalen om hun vliegtuigstoel te verstellen?

passagiers moeten volgens nieuw onderzoek betalen voor het verstellen van hun stoel
AFP / F. Nureldine

Het verstellen van stoelen heeft al meer dan één ruzie veroorzaakt op vliegtuigen. Onderzoek stelt voor dat mensen betalen vooraleer ze dit mogen doen.

Volgens een rapport van twee professoren, Christopher Buccafusco en Christopher Jon Sprigman, moeten passagiers die hun stoel willen verstellen de persoon achter hen betalen of iets aanbieden. Zo stoot je niemand tegen het hoofd.

Snack en drankje

Na een reeks experimenten ontdekten de onderzoekers dat passagiers ongeveer 41 dollar (ongeveer 37 euro) van de persoon achter hen willen ontvangen om hun zitplaatsen niet te verstellen. Maar de personen die achter hen zitten, hebben maar 18 dollar (ongeveer 16 euro) over voor de betaling van de passagier voor hun.

Maar andersom zijn er ook grote verschillen. Als verstellers moeten betalen, hebben ze maar 12 dollar (ongeveer 11 euro) over om dat te mogen doen. Terwijl de persoon erachter zo’n 39 dollar (ongeveer 35 euro) zou eisen voor het opgeven van beenruimte. Maar een snack of drankje aanbieden blijft volgens de professoren nog steeds de beste oplossing. Het is een win-winsituatie voor de passagiers en de luchtvaartmaatschappijen.

[polldaddy poll=”9750334″]