Een baasje op twee vindt hond belangrijker dan partner

Een baasje op twee vindt hond belangrijker dan partner
Foto Pexels

Dat de hond de belangrijkste vriend is van de mens is een veelgehoord cliché, maar heel wat mensen nemen deze uitspraak ook serieus. Dat blijkt uit een onderzoek bij een duizendtal Amerikanen van Rover, een online netwerk van babysitters voor honden.

Dat veel hondeneigenaars dol zijn op hun huisgenoot is algemeen geweten. Nagenoeg iedereen beschouwt hun huisdier als een volwaardig lid van de familie. Daarnaast toont de studie van Rover ook aan dat ongeveer twee op de drie meer foto’s maakt van de kwispelende viervoeter dan van familie of vrienden.

Romantisch leven

Opvallend genoeg speelt het dier ook een belangrijke rol in het romantische leven van het baasje. Zo’n 29% heeft zijn of haar hond al eens meegezeuld tijdens een date, en 47% kan eerder een week lang zonder lief dan zonder de trouwe pluizenbol. En meer dan de helft zou een teergeliefde dumpen als die niet in een goed blaadje staat bij het beest.

“Een hond is voor veel mensen écht hun beste vriend, en ze willen ook dat de hond hen tof vindt”, legt Brandie Gonzales van Rover uit. “Veel baasjes zijn dan ook bezorgd om de gevoelens van de viervoeters en dat heeft een grote invloed op het gedrag van die mensen.” 

[polldaddy poll=”9750280″]