Trump zou controversiële sheriff postje geven in administratie

Trump zou controversiële sheriff postje geven in administratie
Trump zou controversiële sheriff postje geven in administratie

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de controversiële ultraconservatieve sheriff van Milwaukee David Clarke een belangrijke job gegeven binnen het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Dat heeft Kelly zelf aangekondigd op een radiozender uit Wisconsin, maar het nieuws werd (nog) niet bevestigd door het Department of Homeland Security, aldus persagentschap Associated Press. Trump zou Clarke met de post – adjunct van minister John Kelly – willen bedanken voor zijn steun tijdens zijn presidentscampagne. De Afro-Amerikaan met cowboyhoed nam met een vurige speech zelfs het woord tijdens de Republikeinse Conventie.
Clarke is onder meer een hevige voorvechter van Trumps plan om een muur te bouwen aan de Mexicaanse grens. Daarnaast is hij bekend voor zijn tussenkomsten op de conservatieve televisiezender Fox New en op het podium van de wapenlobby NRA, en uit hij regelmatig kritiek op de Black Lives Matter-beweging.
Hij staat ook bekend voor zijn controversiële uitspraken. Zo stelde hij in een tweet dat de corruptie onder ex-president Barack Obama was toegenomen, en dat de tijd gekomen was om de “rieken en toortsen” op te nemen. In een bericht van begin januari riep hij bovendien op om in de aanval te gaan tegen de manifestanten die in de luchthavens protesteerden tegen het inreisverbod van Trump.
Hij kwam onlangs nog in opspraak als sheriff nadat een man met mentale problemen om het leven kwam in een gevangenis die onder zijn verantwoordelijk valt. Omdat de gevangene te veel lawaai maakte, werd de waterafvoer naar zijn cel voor zeven dagen afgesloten, waarna de man omkwam door ernstige dehydratatie.
Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft de aanstelling van Clarke niet bevestigd. “Posities worden aangekondigd wanneer ze officieel worden gemaakt, en dergelijke aankondiging werd nog niet gemaakt”, klinkt het in een mededeling.

Bron: Belga