Ronde van Californië – Sagan feliciteert Huffman

Ronde van Californië - Sagan feliciteert Huffman

Peter Sagan won de sprint van het peloton en werd aldus zesde in de vierde rit van de Ronde van Californië. Hij sprak niet over een gemiste kans, maar feliciteerde winnaar Huffman na afloop met de zege. “Ik ben blij voor die jongen”, verraste hij, “ze hebben hard gewerkt vandaag.” “De voorbije twee dagen hebben we hard werk geleverd met de ploeg”, vond Sagan, “vandaag deden we het iets rustiger aan. Veel teams waren verrast dat de vlucht zo snel veel voorsprong nam, het zou lastig worden om hen terug te pakken, en uiteindelijk lukte het ook niet. We hebben geprobeerd, maar kregen weinig steun. Ik begrijp de tactiek niet van de andere teams, maar dat is koers, uiteindelijk wint iemand anders, leuk voor hem. We hebben nog hard gereden om hen terug te pakken, maar het lukte niet, that’s life.”
Voor het overige amuseert Sagan zich in Californië, de koers die hij al van in het begin van zijn carrière rijdt en waar hij al 16 overwinningen pakte. “Gisteren hebben we nog een barbecue gedaan met de ploeg, lekker gegeten. De sfeer is hier goed. Neen, ik heb niet zelf iets op de bbq gelegd, daarvoor was het te druk met massage en andere dingen die een wielrenner moet doen na de koers”, grapte hij. “Het was plezant, er werd voor ons gezorgd.”
Ploegmaat Rafal Majka behoudt intussen de leiderstrui met twee seconden voorsprong op Bennett. Vrijdag staat een lastige bergrit op het programma. “Ik heb vandaag wel afgezien”, moest de Pool toegeven, “de eerste warmte sloeg een beetje op mij. Het draaide minder goed dan de andere dagen, maar ik heb gelukkig een sterk team dat mij omringd en dat scheelt een slok op de borrel. Ik hoop dat de benen vrijdag opnieuw goed aanvoelen. Ik ken die slotklim niet en ik weet niet hoe de benen na vier dagen koers zullen reageren. Of ik zelf ga aanvallen? Dat hangt er vanaf hoe ik me voel, misschien moet ik gewoon de anderen volgen. De koers zelf zal dat uitwijzen, ik hoop gewoon dat ik mijn leiderstrui kan behouden.”

bron: Belga