Jupiler Pro League – Oostende velt Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem houden doelpuntenkermis

Jupiler Pro League - Oostende velt Club Brugge

Club Brugge is donderdag op de negende speeldag van Play-Off 1 in de Jupiler Pro League met 2-1 de boot ingegaan op bezoek in Oostende. Door de 1-3 zege van Anderlecht op Charleroi kan blauw-zwart de Brusselaars in de stand al niet meer bijbenen, waardoor Anderlecht zijn 34e landstitel beet heeft. Brugge wist dat het moest winnen om nog een waterkans te behouden op de titel, maar ging met een 1-0 achterstand de rust in. David Rozehnal (30.) knikte op het halfuur de openingsgoal binnen. Na de pauze trok Club naar voor, en invaller Wesley Moraes (72.) trapte de 1-1 op het bord. Lang konden de West-Vlaamse fans niet juichen, want ex-Bruggeling Joseph Akpala (82.) verlde het verdict: 2-1.
AA Gent kende in eigen huis geen problemen met Zulte Waregem. De Buffalo’s klopten de bekerwinnaar met ruime 5-2 cijfers. Kalifa Coulibaly (21.) en Kenny Saief (36.) effenden het pad met twee doelpunten in de eerste helft. Na de pauze haalde Gent de voet niet van het gaspedaal en Samuel Kalu (59.), opnieuw Coulibaly (62.) en Yuya Kubo (83.) dreven de score op. Tussendoor milderden Mbaye Leye (79.) en invaller Henrik Dalsgaard (86.) voor Zulte Waregem.
Anderlecht (49 punten) is op een speeldag van het einde kampioen, voor Brugge (42 punten) en Gent (41 punten). Beide teams maken zondag in een rechtstreeks duel in Brugge uit wie tweede eindigt. Oostende (37 punten) en Charleroi (34 punten) volgen op plaats vier en vijf, Zulte Waregem sluit de rangen met 32 punten. Anderlecht speelt zondag in Brussel een galamatch tegen Oostende, Zulte Waregem ontvangt Charleroi.

.

bron: Belga