De Lijn wil activiteiten in stelplaatsen Evere en Ukkel verhuizen vanaf september

De Lijn Vlaams-Brabant heeft donderdag op een ondernemingsraad zijn intentie geuit om de activiteiten van de stelplaatsen in Evere en Ukkel te verhuizen op 1 september. De verhuizing van de activiteiten zal geen gevolgen hebben voor de reizigers, noch de werknemers, meldt De Lijn donderdagavond in een persbericht. De activiteiten in Evere zouden vanaf september naar de bestaande stelplaatsen in Leuven en Overijse gaan. Die beschikken over een modern onderhoudscentrum en hebben al de capaciteit om de extra chauffeurs en voertuigen op te vangen. De uitbating in Ukkel gaat naar Het Rad in Anderlecht, waar de bussen vandaag al onderhouden worden.
“De aangekondigde intentie om te verhuizen heeft geen invloed op het aanbod en de dienstregelingen voor de reiziger. Voor hem of haar verandert er dus niets”, benadrukt Johan Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. “Voor de zowat 100 betrokken personeelsleden is werkzekerheid bij De Lijn gegarandeerd, in eigen streek.”
De maatregel zou voor drie op de vier medewerkers bovendien een kortere woon-werkverplaatsing met zich meebrengen.
Een andere belangrijk argument voor de verhuizing is de verbetering van de kostenefficiëntie. De vaste kosten en het aantal kilometers dat de bussen leeg rondrijden moeten hierdoor dalen, klinkt het. Ook het onderhoud van de bussen zal efficiënter gebeuren.
De directie en de vakorganisaties gaan nu bespreken hoe de verhuizing precies zal gebeuren, en wat de modaliteiten zullen zijn.

bron: Belga