Antwerps Theater Elckerlyc viert 60ste verjaardag met producties rond Kaatje en Nonkel Jef

De Antwerpse zaal Theater Elckerlyc viert dit jaar haar zestigste verjaardag en doet dat met een feestprogramma met producties rond Ketnet-figuurtje Kaatje en comedyreeks “Nonkel Jef”. Bij het jubileum hoort ook de lancering van een speciaal Elckerlyc-bier. Theatertainment, het onlangs opgerichte productiehuis dat voortaan instaat voor de belangrijkste eigen creaties van zowel Theater Elckerlyc als gezelschap De Komedie Compagnie, werkt samen met Theaterhuis Banann aan de eerste theatervoorstelling rond het Ketnet-figuurtje Kaatje. Dat bestaat trouwens ook net tien jaar, wat de producenten dan ook tot de titel “Feestbeest” bracht. Vanaf 30 september is het stuk in Theater Elckerlyc te zien, nadien trekt het de rest van Vlaanderen rond.

Verder brengt het productiehuis dit jaar ook een tweede voorstelling rond het tv-personage Nonkel Jef, met de originele acteurs Ivo Pauwels, Linda De Ridder en Luc Verhoeven. In december komt er dan weer een derde editie van de humoristische en muzikale liveshow “Winterrevue”, met onder meer Dirk Van Vooren en Herbert Flack. De komedie “De Tante van Charlie” van De Komedie Compagnie mag Hugo Sigal – van Nicole & Hugo – in de cast verwelkomen, naast onder meer Thomas Van Goethem en Karel Deruwe.

Theater Elckerlyc werd in 1957 gebouwd naar een ontwerp van Rie Haan en had tijdens de eerste decennia de belangrijkste Nederlandstalige theatergezelschappen te gast. Nadien raakte het wat in verval, maar dankzij een samenwerking met Studio 100 ging het in 2002 opnieuw open en kwam de focus op “receptief, gezellig, volks stadstheater”.

bron: Belga