Buizerd valt nietsvermoedende jogger aan

Buizerd valt niets vermoedende jogger aan
Foto Pixabay

Een jogger uit het Vlaams-Brabantse Herne heeft een hoofdwonde overgehouden aan een looptochtje. Tijdens een passage door een bos werd hij aangevallen door een buizerd.

Het broedseizoen van buizerds is volop aan de gang en dan kunnen de vogels agressief gedrag vertonen. Dat ondervond Bart De Smedt aan de lijve. De man uit Herne in Vlaams-Brabant kreeg plots de klauwen van het dier in zijn hoofd.

De jogger liep zijn vaste ronde toen hij de Aerebeekstraat in Herne aankwam. Plots voelde hij een klap. Hij zag nog net een buizerd wegvliegen, maar had niet echt iets door tot het bloed van zijn hoofd stroomde. De roofvogel had hem flink geraakt aan de voorkant van zijn hoofd.

Tot juni oppassen geblazen

“Nu weet ik ongeveer hoe een konijn zich voelt als het gepakt wordt door zo’n dier”, aldus De Smedt. “Schrik heb ik nu niet, maar als ik een gefluit hoor, kijk ik wel naar boven.”

Het is niet het eerste incident dit jaar met de vogels. Eerder kwam ook een vriend van de jogger een slechtgezinde buizerd op zijn pad tegen. De vogels broeden nog tot eind juni. Daarna zullen de bossen waarschijnlijk weer wat veiliger zijn.