Anderlecht op zucht van titel

Anderlecht kan vanavond kampioen worden. Paars-wit moet tegen Charleroi even goed of beter doen dan Club Brugge tegen Oostende.

Als Anderlecht wint op Mambourg is de 34ste landstitel op de voorlaatste speeldag van play-off 1 een feit. Als Club verliest eveneens. Bij een gelijkspel of nederlaag moeten de Brusselaars hopen op puntenverlies van de Bruggelingen. De supportersvereniging Mauves Army 2003 is er alvast klaar voor. Zij zullen voor de wedstrijd zeshonderd paars-witte vlaggen en een spandoek uitdelen en riepen op om in de clubkleuren naar het stadion te komen. “Stop met die carnavalskleuren zoals fluogeel, rood, groen, blauw, roze… Het uitvak in Charleroi moet een paars-witte muur worden en dit zonder enige uitzondering”, staat te lezen op Facebook.

Nervositeit

“Er zit gezonde nervositeit in onze spelersgroep, er is best wat spanning. En dat is maar goed ook, want we mogen niet denken dat de titel al binnen is”, zei Anderlecht-doelman Frank Boeckx tijdens een persconferentie op het oefencentrum in Neerpede. “Het is logisch dat de groep voelt dat het moment van de waarheid nadert, het zou best wel eens kunnen dat het donderdag (vandaag, red.) gebeurt, al zijn er nog twee kansen. Als ik mag kiezen spelen we natuurlijk donderdag al kampioen. Voor mij maakt het niet dat we dan in Charleroi de titel pakken, voor hen is dat misschien wel minder leuk. Maar zij zijn op ons veld ook komen winnen.”

Tweede plek

In de derde wedstrijd in play-off 1 ontmoet AA Gent Zulte Waregem. De Gentenaars hebben vier punten achterstand op Club Brugge. De tweede plaats is nog mogelijk, maar wordt moeilijk. Ze moeten tegen Zulte in elk geval minstens één punt goedmaken op blauw-zwart. In dat geval beslist de onderlinge confrontatie op de slotspeeldag over de tweede plek. Eindigen beide ploegen na de laatste speeldag met evenveel punten, dan krijgt Gent de voorkeur omdat Club na de reguliere competitie een half punt extra kreeg. Zulte wordt echter geen hapklaar brokje. De West-Vlamingen verloren de eerste zeven wedstrijden van PO1, maar op de voorbije speeldag vonden ze tegen Oostende een tweede adem, toen werd het 3-1.