Topman Roland Jost en secretaris-generaal van Jost Group vrijgelaten

Topman Roland Jost en secretaris-generaal van Jost Group vrijgelaten

De topman van transportbedrijf Jost Group, Roland Jost, en de secretaris-generaal van het bedrijf zijn door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten, maar blijven onder elektronisch toezicht staan. Dat heeft het transportbedrijf vandaag bekendgemaakt. Twee andere leidinggevenden kregen eveneens toestemming om naar hun woonplaats terug te keren. De groep blijft de verschillende beschuldigingen weerleggen en zegt de volledige medewerking toe aan de bevoegde autoriteiten.

Eric Demonty, die maandag aangeduid werd om Roland Jost voor onbepaalde duur te vervangen in de functie van gedelegeerd bestuurder, zal die functie blijven waarnemen. Roland Jost zal terug zijn plaats innemen in functie van het verloop van het onderzoek, klinkt het.

Jost Group kwam vorige week onder vuur te liggen omdat het bedrijf tussen 2014 en 2016 ongeveer 1.100 Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs gerekruteerd zou hebben om in België te werken aan de arbeidsvoorwaarden uit hun land van oorsprong. De Belgische sociale zekerheid en de chauffeurs zouden zo zijn opgelicht voor een totaalbedrag van zowat 55,3 miljoen euro.

bron: Belga