Solidariteitsmars in Brussel voor rechten van kinderen zonder wettig verblijf

Solidariteitsmars in Brussel voor rechten van kinderen zonder wettig verblijf

In Brussel heeft een honderdtal mensen een solidariteitsmars gehouden langs de nationale commissie voor de rechten van het kind tot aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze eisten er respect voor de rechten van kinderen zonder wettig verblijf. Talrijke gezinnen met kinderen waren aanwezig op de solidariteitsmars, na de Internationale Dag van het Gezin die de VN op 15 mei hebben bepaald. De manifestatie was een initiatief van de groep Familles en séjour irrégulier, met de steun van de verenigingen Pigment en Samenlevingsopbouw Brussel.

“In de praktijk zien de ouders dat hun kinderen lijden onder deze situatie”, aldus Ellen De Leener, lid van Samenlevingsopbouw Brussel. “De sans-papiers worden vaak gezien als alleenstaande mannen. Bovendien doen de regering en (staatssecretaris voor Asiel en Migratie) Theo Francken er alles aan opdat men hen ziet als criminelen. De gezinnen zijn hier vandaag om te zeggen dat ook zij er zijn.”

Met de manifestatie roepen de verenigingen de Belgische overheden op altijd het belang van het kind centraal te stellen in beleidsmaatregelen zodat het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind voor onze kinderen geen dode letter blijft.

bron: Belga