Michael Moore werkt aan nieuwe documentaire over Donald Trump

Michael Moore werkt aan nieuwe documentaire over Donald Trump
Michael Moore werkt aan nieuwe documentaire over Donald Trump

De Amerikaanse regisseur Michael Moore werkt aan een documentaire over Donald Trump, getiteld “Fahrenheit 11/9”, een knipoog naar een van zijn vorige films “Fahrenheit 9/11”. De rechten voor de film werden gekocht door producers Bob en Harvey Weinstein, zo berichtte het tijdschrift Variety. “Ja. Ik maak een film om ons uit deze miserie te halen”, zei Moore dinsdag in een tweet met een link naar het artikel.
De titel van de documentaire verwijst naar de dag waarop president Donald Trump verkozen werd, 9 november. Moore mobiliseerde tijdens de laatste presidentscampagne tegen Trump, en waarschuwde in juni vorig jaar dat hij de presidentsverkiezingen zou winnen. Nog geen maand voor de verkiezingen bracht hij nog de documentaire “Michael Moore in Trumpland” uit, een verfilmde onemanshow waarin hij de onafhankelijken en nog zwevende linkse kiezers wilde overtuigen voor Clinton te stemmen.
De opnames voor “Fahrenheit 11/9” zouden in het geheim gebeurd zijn, en Moore lijkt er duidelijk op te rekenen dat het eindresultaat een grote impact zal hebben. “Wat je hem ook toewerpt, het heeft niet gewerkt’, zegt Moore. “Wat er ook onthuld wordt, hij houdt zich staande. Feiten, werkelijkheid en hersenen kunnen hem niet verslaan. Zelfs wanneer hij zichzelf schade toebrengt, staat hij de volgende dag op en blijft hij gaan en tweeten. Dit eindigt allemaal met deze film”, aldus Moore aan Variety.
Voor de nieuwe film werkte Moore met hetzelfde team als dat van Fahrenheit 9/11, de film over voormalig president George W. Bush en de oorlogen in Irak en Afghanistan na de aanslagen van 11 september 2001. Die documentaire bracht wereldwijd 200 miljoen dollar op.

Bron: Belga