Jupiler Pro League – Overwinningen voor Genk en Eupen, Kortrijk en Lokeren zorgen voor spektakelrijk gelijkspel

Jupiler Pro League - Overwinningen voor Genk en Eupen

De ploegen in groep B van Play-off II hebben er woensdagavond een waar doelpuntenfestijn van gemaakt op de overbodige negende speeldag. Racing Genk, al zeker van groepswinst, won thuis met 3-1 van Roeselare en Eupen haalde het met 2-0 van Moeskroen. De meeste doelpunten vielen te noteren in het spektakelrijke 4-4 gelijkspel tussen Kortrijk en Lokeren. Racing Genk verzekerde zich tien dagen terug al op drie wedstrijden van het einde van Play-off II van de groepswinst in groep B. Toch wilden de Limburgers hun supporters nog eens trakteren op een thuisoverwinning. Roeselare-spits Mathieu Cornet (30.) wiste eerst nog het openingsdoelpunt van Jakub Brabec (24.) uit, maar aanvoerder Thomas Buffel (34.) en Jean-Paul Boëtius (79.) lieten de Luminus Arena toch nog juichen.
Bij Eupen wilden ze er nog alles aan doen om Henry Onyekuru de topschutterstitel van Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk af te snoepen. Veel hulp had Onyekuru echter niet nodig van zijn ploegmaats toen hij vanaf de middenlijn op wandel ging en de volledige Moeskroen-verdediging tureluurs draaide op weg naar zijn twintigste competitiedoelpunt, evenveel als Teodorczyk. Voormalig Barcelona-speler Jeffren (42.) had Eupen eerder in de eerste helft al op voorsprong gezet.
De meeste doelpunten vielen woensdagavond in Kortrijk te noteren. Jovan Stojanovic (22.), Xavier Mercier (53.), Idriss Saadi (67.) en Vladimir Kovacevic (70.) scoorden voor de thuisploeg, maar Lokeren deed even goed met doelpunten van Guus Hupperts (39.), Tom De Sutter (42.), Koen Persoons (45.+1) en Lewis Mbah Enoh (57.). Voor Lokeren kwam Ari Skulason nog dichts bij de winning goal met een afgeweken schot tegen de paal, terwijl Kortrijk in de absolute slotfase nog onterecht een doelpunt van Saadi afgekeurd zag worden.
In de stand van groep B staat Genk autoritair aan de leiding met 25 punten op het maximum van 27. Daarna volgen Lokeren met veertien punten, Eupen met dertien punten, Kortrijk met negen punten, Moeskroen met acht punten en Roeselare als laatste met vier punten.

.

bron: Belga