Start-up ontwerpt playsuits voor mannen

Start-up ontwerpt playsuits voor mannen
Foto ACED Design

Ook mannen hebben soms keuzestress als ze voor hun kleerkast staan. De start-up ACED Design wil daar verandering in brengen en komt daarom op de proppen met een playsuit voor mannen.

Een playsuit wordt doorgaans alleen gedragen door vrouwen en is eigenlijk een broekpak waarbij het bovenstuk vastzit aan de short. De makers gaven het de toepasselijke naam RompHim.

De creatievelingen achter ACED Design kwamen op het idee na een avondje uit. “We zaten samen enkele biertjes te drinken en waren in een discussie verzeild geraakt over kledij voor mannen”, zo staat te lezen op de site. “We vroegen ons af waarom er geen kledingstukken zijn voor mannen die zowel grappig, stijlvol als comfortabel zijn. En zo ging de bal aan het rollen.”

Crowdfunding

Om deze bijzondere jumpsuit ook echt op de markt te brengen, lanceerde het bedrijfje een crowdfundingcampagne op Kickstarter. In totaal wilden ze 10.000 dollar (zo’n 9.000 euro) verzamelen, maar na amper drie dagen hebben ze al ruim 50.000 dollar (zo’n 45.000 euro) verzameld. Wie een RompHim wil bestellen, moet er 95 dollar (zo’n 85 euro) voor neertellen. Tegen augustus moet het broekpak in je brievenbus zitten.

Ondanks het succes van de crowdfundingactie zijn de meningen op Twitter sterk verdeeld. Terwijl sommigen zonder twijfel een RompHim in huis willen halen, vinden anderen het maar een idioot idee.