Zalig zomerweer

Zalig zomerweer

Vanmiddag afwisselend zon en enkele wolkenvelden. Vooral aan de kust kans op een lichte bui. Zeer warm, tot 26 graden in het centrum. Vannacht blijvend zeer zacht, met minima tussen 14 en 18 graden in het centrum. Dat meldt het KMI. Morgen wordt het opnieuw zonnig en zeer warm, tot plaatselijk 29 graden in de Kempen. Morgenavond en morgennacht neemt de bewolking vanuit het westen verder toe en wordt het overwegend zwaarbewolkt. ’s Nachts gaat het regenen, eerst in de westelijke helft van het land. Tegen de ochtend wordt het daar droger en regent het in de oostelijke helft van het land. De minima liggen tussen 12 graden aan de kust en 15 graden in het noordoosten en uiterste zuiden.

Donderdag trekt een storing verder over het land en blijft zelfs tot het einde van de dag slepen over het zuidoosten. De meeste neerslag verwacht het KMI in het oosten en zuiden van het land. Elders wordt het geleidelijk droger en vanaf de kust kunnen we ook enkele opklaringen verwachten.

Ook vrijdag wordt een dag met veel bewolking en regelmatig verwachten we ook regen of buien. Bovendien wordt het nog een paar graden koeler; maxima van 10 tot 15 graden.

Zaterdag is het eerst droog en vrij zonnig maar in de loop van de dag ontstaan stapelwolken en daar zullen ook buien uitvallen. De middagtemperaturen liggen tussen 13 en 17 graden. Zondag en maandag worden de buien zeldzamer en blijft het op vele plaatsen droog. Er is meer zon en ook de temperaturen klimmen gestaag. Die bereiken zondag waarden rond 18 graden en maandag zelfs 20 graden. Dinsdag wordt het opnieuw wisselvallig en kunnen er in de loop van de dag enkele buien vallen.

bron: Belga