Week van de Opvoeding: samen lachen, huilen, praten en eten

Vandaag/dinsdag gaat voor de dertiende keer de Week van de Opvoeding van start. Gezinnen worden dit jaar aangemoedigd om “samen te lachen, te huilen, te praten en te eten.” “Want samen praten over emoties werkt verbindend”, stelt EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid, dat de week coördineert. “Opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Grappige en fijne momenten delen met elkaar, maar ook kunnen tonen wat je raakt, wat je verdrietig of boos maakt”, luidt het in een communiqué. “Want samen praten over emoties werkt verbindend. Het zorgt voor een veilig nest waar iedereen zich gehoord en gerespecteerd kan voelen.”
Tijdens de Week van de Opvoeding, die nog tot en met 23 mei duurt, worden in Vlaanderen en Brussel talloze activiteiten georganiseerd die het thema tot leven brengen: theater, kus- en knuffelzones, gevoelskaartjes, een park vol gevoelens, lachyoga enz. Dinsdag wordt op de sociale media ook de campagnefilm “Wat als een gewone tafel iets bijzonders wordt? ” gelanceerd.
EXPOO werkt voor de week samen met Kind en Gezin, Klasse, Gezinsbond, VBJK/VCOK, ViGeZ, VVSG, de Opvoedingslijn, Iedereen Leest, de Ambrassade en de provincies.

bron: Belga