Rechtbank Antwerpen – Koppel uit Schelle staat terecht voor vasthouden van buurjongen

Leontine L. (75) en haar vriend Sven D.B. (44) uit Schelle hoorden dinsdag vier en zes maanden cel tegen zich vorderen, omdat ze een 13-jarige buurjongen even in hun woning hadden vastgehouden. De feiten kaderen in een aanslepende burenruzie. De advocaat van het stel pleitte de vrijspraak. “Dat mijn cliënten nu terechtstaan, is pure Kafka.”
De politie werd op 23 maart 2016 naar de woning van de beklaagden geroepen. Volgens de buren waren de kinderen op straat aan het spelen, toen Sven D.B. plots naar buiten was gekomen. Hij had hun zoon van 13 vastgegrepen en in zijn woning gesleurd. De deur werd vervolgens op slot gedraaid en de rolluiken naar beneden gelaten. De jongen was even later door een raam terug naar buiten kunnen klimmen.
Leontine L. en Sven D.B. werden aangehouden en zaten vijf dagen in de gevangenis. Een schande, vindt hun advocaat, want zij zijn volgens hem net de slachtoffers in dit verhaal. “Mijn cliënten worden in de wijk geviseerd omwille van het grote leeftijdsverschil. Ze hebben al meermaals aangifte gedaan van bedreigingen, het vernielen van hun planten, het bekrassen van hun auto, etc. Ze installeerden zelfs een camera om bewijsmateriaal te hebben”, stelde advocaat Sam Vlaminck.
Op de dag van de feiten had het koppel de politie gebeld, omdat er opnieuw jongeren rond hun auto hingen en in hun tuin liepen. Toen Leontine L. naar buiten ging, werd ze aan de haren getrokken en gestampt. Sven D.B. kwam tussen en had één van de jongens naar binnen gesleurd om hem de camerabeelden te tonen.
“De deur ging op slot om henzelf te beschermen tegen de buren die met vazen naar de woning gooiden en de garagepoort beschadigden. Dat mijn cliënten nu terecht staan, is pure Kafka en de tegenpartij blijft straffeloos.”
Vonnis op 20 juni.

bron: Belga