Meester-oplichtster geeft zich uit voor onderzoeksrechter

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 60-jarige Antwerpse met een maand verlengd op verdenking van oplichting. De vrouw gaf zich uit voor een Brusselse onderzoeksrechter en maakte de slachtoffers wijs dat ze geld nodig had voor terreurbestrijding. Gina H. was absoluut niet aan haar proefstuk toe. Tussen 2000 en 2008 overtuigde ze tientallen mensen om haar grote sommen geld toe te vertrouwen. Ze maakte de slachtoffers wijs dat ze behoorde tot de ondernemersfamilie De Clerck. Daardoor had ze zogezegd geld nodig om het losgeld dat betaald werd na de ontvoering van Anthony De Clerck terug te kunnen krijgen.

Voor die feiten werd Gina H. uiteindelijk tot zeven jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Na haar vrijlating begon de vrouw vrij snel opnieuw mensen op te lichten. De verdachte gaf zich uit voor een onderzoeksrechter uit Brussel. Het afgetroggelde geld diende deze keer zogezegd om terreurbestrijding te financieren.

Volgens het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge maakte de verdachte mogelijk nog andere slachtoffers. Gedupeerden krijgen daarom de raad om zich te melden bij de politie.

bron: Belga