Fractieleider Democraten wil Trump niet afzetten

Fractieleider Democraten wil Trump niet afzetten
Fractieleider Democraten wil Trump niet afzetten

Nancy Pelosi, de Democratische fractieleider in het in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, ziet voorlopig geen redenen om president Donald Trump af te zetten. Dat verklaarde ze maandagavond op CNN.
Pelosi reageerde daarmee op de oproep van enkele Democratische afgevaardigden om de “impeachment” van Trump in gang te zetten, omdat hij tijdens een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov geheime informatie zou hebben prijsgegeven.

Nancy Pelosi, al jaren een belangrijk kopstuk binnen de Democratische partij, zei maandagavond echter dat ze die oproep “niet ondersteunt”. “Als we afzetting overwegen, moeten we eerst weten wat de feiten zijn. Een afzettingsprocedure start je niet op omdat je iemand niet leuk vindt, of omdat je zijn kapsel niet leuk vindt”, verklaarde ze. “Zonder dossier doen we niets anders dan meedoen aan geroddel.”

Donald Trump ligt zwaar onder vuur in Amerikaanse media nadat maandag uitlekte dat de president tijdens een ontmoeting gevoelige informatie gedeeld had met de Russische Buitenlandminister Lavrov, onder meer over terreurgroep IS. Volgens tegenstanders bracht het Republikeinse staatshoofd daarmee een belangrijke buitenlandse bron in gevaar.

Vorige week kreeg de president het ook al zwaar te verduren toen hij FBI-directeur James Comey ontsloeg. Hij zou daarmee vooral geprobeerd hebben het onderzoek van de Amerikaanse veiligheidsdienst naar de banden tussen Trumps campagneteam en de Russen ondergraven.

Bron: Belga