Boeckx, Kalinic en Ryan genomineerd voor trofee van Doelman van het Jaar

Boeckx

Frank Boeckx (Anderlecht), Lovre Kalinic (AA Gent) en Mathew Ryan (KRC Genk) zijn de drie genomineerden voor de trofee van Doelman van het Jaar. Dat hebben de Pro League en Het Nieuwsblad vandaag bekendgemaakt. De trofee wordt volgende maandag uitgereikt tijdens het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. 389 collega-voetballers uit de Jupiler Pro League gaven de doelmannen van Anderlecht, Gent en Genk de meeste stemmen. De 30-jarige ‘Frank The Tank’ Boeckx werd dit seizoen verrassend eerste doelman bij paars-wit en deed het uitstekend, met al dertien ‘clean sheets’ in de Jupiler Pro League. Kalinic was een van de geslaagde wintertransfers van de Buffalo’s, de boomlange Kroaat maakte in enkele maanden tijd al meteen indruk. Ryan ten slotte, sinds de winterstop door Valencia uitgeleend aan de Limburgers, bewees meteen zijn waarde bij Genk.

De winnaar volgt op de erelijst Ludovic Butelle op, de Franse goalie van Club Brugge eindigde ditmaal als vierde. KV Mechelen-sluitstuk Colin Coosemans vervolledigde de top vijf.

Morgen worden de drie genomineerden voor Belofte van het Jaar bekendgemaakt, donderdag is het aan de genomineerden voor Trainer van het Jaar en vrijdag zijn de drie genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar aan de beurt. Voor deze trofeeën kwamen de stemmen telkens enkel en alleen van de spelers van de zestien eersteklasseclubs.

bron: Belga