Dit deken geeft je precies knuffels tegen stress

Het 'Gravity'-deken
Foto Gravity

Na een drukke werkdag kijken veel mensen uit naar het moment dat ze in bed kunnen gaan liggen. Maar als ze eindelijk onder de lakens kruipen, denken ze plots aan ellenlange to-dolijsten en kunnen ze niet stoppen met piekeren. Het deken van ‘Gravity’ moet hier verandering in brengen.

John Fiorentino kwam op de proppen met het bijzondere deken en gaf het de naam ‘Gravity’. Het zachte gadget is zo ontworpen dat het gewicht van het laken evenredig verdeeld wordt, waardoor je volgens de maker het gevoel krijgt dat je geknuffeld wordt. Hierdoor daalt het stresshormoon cortisol en krijgen slaaphormonen serotine en melatonine vrij spel. Het resultaat? Je zou sneller in slaap vallen en in een diepere slaap belanden.

Het deken is niet alleen een middeltje om sneller in dromenland te geraken, maar het kan ook perfect gebruikt worden tijdens een gezellige avond voor de buis of als hulpmiddel bij een meditatie.

Crowdfunding

Om het ‘Gravity’-deken effectief op de markt te brengen, lanceerde Fiorentino een crowdfundingscampagne op Kickstarter. Hij wou zo’n 21.500 dollar (zo’n 19.500 euro) verzamelen, en met nog twee weken te gaan is dat streefdoel ruimschoots gehaald. In totaal is er al bijna 3,5 miljoen dollar (zo’n 3,2 miljoen euro) gedoneerd. De eerste dekens zullen beschikbaar zijn vanaf oktober en kosten ongeveer 279 dollar (zo’n 254 euro).